×

Intim higiénia a különböző életszakaszokban

Az intim higiénia kényes téma, kevés információt találni róla, személyes beszélgetésekben pedig szinte soha nincs róla szó – ennek ellenére nagyon fontos e terület egészségének megőrzése minden nő számára. Mai cikkünkben néhány alapvető tudnivalót osztunk meg veletek, életszakaszokra lebontva.

Tinédzserkor

Serdülőkorban változásnak indul a hormonháztartás, elkezdődik a felnőtté válás korszaka – ilyenkor szükséges elkezdeni az intim tisztálkodószerek használatát. Válasszunk a hüvely pH- értékével megegyező, savas kémhatású gyengéd lemosót, melyet naponta egyszer elegendő használni, szigorúan csak kívülről (a hüvely öntisztító, így belül nem szükséges kiöblíteni). Figyeljünk oda, hogy a lemosó ne tartalmazzon illatanyagot, hiszen ezzel csak felesleges irritációnak tennék ki az érzékeny területeket – intimbetétből is válasszunk illatmenteset.
Az X-Epil Intimo intim mosakodó gél» kitünő választás a természetes védelem érdekében. 

Ebben a korban célszerű az állandó frissességet is a szem előtt tartani, ehhez ajánljuk az intim törlőkendőt, amely a folyamatos frissesség mellett az érzékeny terület optimális pH értékét is biztosítja. 

Terhesség

A várandósság alatt még jobban oda kell figyelni az intim tisztálkodásra, hiszen ilyenkor a hüvely nyálkahártyája fokozottan érzékeny a fertőzésekre. Naponta egyszer, maximum kétszer javasolt tusolni, semleges pH-értékű lemosóval.

Ha napközben bármikor úgy érezzük, hogy felfrissülésre vágyunk legyen kéznél intim törlőkendő mely biztonságosan használható terhesség során is.  
Az X-Epil intim törlőkendője»  praktikus méretének köszönhetően a női táskák nélkülözhetetlen terméke. 

Ülőfürdőt venni a terhesség első 3-4 hetében nem ajánlott, később is csak langyos vízben. Fontos tudni, hogy a hüvelyöblítés szigorúan tilos várandósság alatt.

Változókor

Változókorban is nagyon fontos az intim higiénia, a ph-egyensúly megőrzése nem csak a komfortérzet miatt fontos, hanem a fertőzések elkerülése végett is. A gyakran jelentkező hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésére nedvesítő hatású mosdószerek használata javasolt.

 

X

Iratkozz fel az exkluzív ajánlatokra!

Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

Melyik szőrtelenítő terméket válasszam?

Mutasd a hozzám illő terméket
© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK