Az elengedhetetlen Intim higiénia

X-epil intimo initm higiénia

Share this post

Az elengedhetetlen Intim higiénia

Manapság szerencsére igen felkapott lett a napi arcápolási rutinra fordított figyelem, ezért egyre többen törekszünk hatékony kozmetikumok vásárlására, hogy elérjük a kívánt eredményt.

De vajon más területre is fordítunk ennyi időt?


A nők ápoltságához különösképpen hozzá tartozik az intim higiénia is. Az intim zónánk az archoz hasonlóan érzékeny terület. Sokunknak ez egy kényes téma, pedig nagyon fontos, hogy az intim területek tisztán tartására és ápolására is megfelelő figyelmet fordítsunk. Ennek hiányában számos női problémát generálhatunk, mint gyulladások, hosszan tartó bakteriális vagy gombás fertőzések. Ahhoz, hogy megvédhessük az intim területeket a fertőzéstől, a napi intim ápolási rutinba építsük be az intim törlőkendő, az intim mosakodógél és az intim hidratáló gél használatát.
A megelőzéshez az alábbiakat is jó, ha betartjuk: Ezekkel jó, ha tisztában vagyunk:

  • viseljünk megfelelő fehérneműt/alsóneműt,
  • menstruációs-időszakban a tisztasági betét és tampon figyelmes használata,
  • intim területen kerüljük a túlzott szappanos tisztálkodást,
  • közösségi helyeken, strand- és uszodai közegben használjunk intim törlőkendőt
  • a mindennapi tisztálkodásnál használjunk intim mosakodógélt,
  • tisztálkodás után az érzékeny külső intim bőrfelületek nedvességtartalmának pótlására, a kiszáradás és hámsérülések elleni védelemre használjunk tejsavas és hialuronos intim gélt.

Miért is fontos mindez?

A hüvely normál savas pH-értéke alapvető feltétele az intim terület védelmének, ez az, ami megakadályozza a kórokozók megtelepedését és a hüvelyi fertőzés kialakulását.
A megfelelő pH érték általában 3,8-4,5 között van. Ez az a szint, ami védelmet nyújt a fertőzések ellen, ugyanis a legtöbb kórokozó ebben a közegben nem képes szaporodni.
A megfelelő intim higiénés termék kiválasztásánál figyelnünk kell, hogy bőrbarát, irritációmentes terméket válasszunk, hiszen egy különösen érzékeny területről beszélünk.

Az X-Epil Intimo intimhigiénés-kozmetikai készítmények bőrgyógyászatilag igazolt, bőrkímélő hatású termékek. Bőrbarát módon tisztítják, nyugtatják és ápolják az intim területeket, miközben segítenek a kívánt savas pH helyreállításában, hozzájárulva a normál intimhigiénés állapot kialakulásához
Nőgyógyászati probléma esetén haladéktalanul keresse fel a nőgyógyászati szakrendelést.