Az érzékeny bőr szőrtelenítése

Share this post

Az érzékeny bőr szőrtelenítése

A különböző szőrtelenítési módszerek rendszeres alkalmazása a normál bőrt is megterhelheti, ha azonban érzékeny bőrrel rendelkezünk, akkor még jobban oda kell figyelnünk az előkészületekre és a bőr utólagos ápolására – és az sem mindegy, hogy melyik módszert választjuk. Mai cikkünkben az érzékeny bőrűeknek adunk néhány tippet.

Melyik módszert válasszuk?

Jó hír, hogy szinte egyik szőrtelenítési módszerről sem kell lemondani érzékeny bőr esetén sem, csak jobban oda kell figyelni a választott eszközökre.
Ha borotvát választunk, akkor figyeljünk oda rá, hogy jó minőségű, éles pengéjű változatot használjunk, amivel elég csupán egyszer átmenni egy-egy területen. Az sem árt, ha a borotván van egy nyugtató anyaggal átitatott csík is (pl. aloe vera csík.) A borotvazselé használatát ne hagyjuk el, mert csökkenti az irritációt.
Amennyiben a gyantázást választjuk, akkor vagy aloe verával dúsított változatot válasszunk (pl. X-Epil Aloe-Vera-s patronos gyantaszett), vagy cukorpasztát, mert ezek kevésbé irritálják a bőrt. Ha epilálni szeretnénk, akkor válasszunk olyan darabot, amit víz alatt is használhatunk – a hűvös víz nyugtatja a bőrt. Léteznek hűtőpatronos változatok is, amik epilálás közben érzéstelenítik az érzékeny bőrt. A szőrtelenítő krémek használatát inkább kerüljük érzékeny bőr esetén, az erős kémiai anyagok irritálhatják a bőrt.

Szőrtelenítés után

Szőrtelenítés után használjunk bőrnyugtató készítményeket, erre a célra tökéletesek a tápláló és nyugtató hatású tiszta növényi olajok (amik a gyanta maradékát is eltávolítják, ha ezt a módszert választottuk), vagy a tiszta aloe vera gél – ez utóbbi ráadásul hűsíti is a kipirosodott bőrt. A szőrtelenítés utáni napokban kerüljük az erős napfényt és a szoláriumot.