Ezért ne hagyd abba a szőrtelenítést ősztől sem – Inkább így csináld!

ezert-ne-hagyd-abba-a-szortelenitest-telen-x-epil-borotva-gyanta

Share this post

Ezért ne hagyd abba a szőrtelenítést ősztől sem – Inkább így csináld!

Te is azok közé tartozol, akik a hűvösebb, őszi napok közeledtével egy kicsit többször teszik félre a borotvájukat vagy jobban elhanyagolják a gyantázást? Most, hogy nem „fenyeget” a rövidnadrágos idő, tudjuk, hogy csábító inkább hosszú leggingsekkel elfedni a lábainkat, megspórolva a szőrtelenítéssel járó időt és esetenként fájdalmat, a pandémia miatti karantén időszakok alatt pedig bizonyítottan is nőtt azoknak a nőknek száma, akik ritkábbá tették ezen rituáléik számát.

És bár természetesen a szőrtelenítés mindenki szíve joga, ha Te egyébként azok közé tartozol, akik sima bőrrel érzik a legjobban magukat, akkor tudunk néhány érvet amellett, hogy miért ne hanyagold el a szőrtelenítést és hogyan csináld helyesen a nyár vége után is!

Ha a gyantázást preferálod

Az őszi/téli szezon valójában az egyik legjobb időszak a gyantázásra. Gyantázáskor ugyanis szeretnénk az összes szőrtől megszabadulni, ezt pedig a szőrnövekedés első fázisában teheted meg a legkönnyebben, nem az utolsóban, amikor már a potenciálisan új szőrszálak növekednek a bőr alatt. Nyáron pedig igyekszünk folyamatosan simák lenni, így ezt nehéz kivárni. Ha körülbelül 3-4 hetente gyantázol, sokkal tartósabb eredményre számíthatsz.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ősz után már csak néhány szempillantás és itt a karácsonyi, ünnepi időszak, amire nem árt már jó előre felkészülni, ha tökéletesen sima lábakat szeretnénk villantani az alkalmi ruhákban.

És bár tudjuk, még így is nehéz lehet rávenni magad, ha a gyantázással járó fájdalomra gondolsz, jó, ha észben tartod, hogy minél rendszeresebben gyantázol, fokozatosan annál kisebb kellemetlenségre számíthatsz.

Ha inkább a borotvádra bízod a szőrtelenítést

Ha más miatt nem is, már csak azért is megéri a hidegben is borotválkozni, hogy átélhesd a friss ágynemű – frissen borotvált lábak kombinációja utáni csodálatos érzést. Ez azonban ilyenkor kissé nehezebb, mert az ősz beköszöntével a bőr hajlamosabb a kiszáradásra, berepedezésre – ha viszont eszközölsz némi változást, ugyanúgy kiélvezheted a pihe-puhaságot!

Először is – és ez lesz a legnehezebben betartható lépés – ezúttal jobb, ha kihagyod a hosszas kádfürdőzést borotválkozás előtt – ez ugyanis növeli az irritáció esélyét. Jobb, ha inkább egy hosszas zuhanyzást iktatsz be a borotválkozás előtt, hogy a szőrtüszőket a meleg pára puhítsa fel.

A következő szabály ugyan meglepő lehet, de ilyenkor különösen fontos, hogy ne hagyd ki a bőrradírozást. Ez nem fogja még jobban kiszárítani a bőrt, ellenben segít a sejtek regenerálódásában, puha, fényes felszínt eredményezve.

Végezetül pedig egy jó tanács, ha kevesebbszer szeretnél időt tölteni a borotválkozással: ne reggel, munka előtt, hanem este végezd el. Alvás közben ugyanis a lábaid enyhén megdagadnak, így reggelre a szőrszálak „visszamásznak” a tüszőkbe. Így kevésbé lesz alapos a szőrtelenítésed, ami a kelleténél több borotválkozáshoz vezethet.

Te hogyan szőrtelenítesz a hidegebb évszakokban?

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted az X-Epil termékek teljes választékát!