Szakértő válaszol

Szakértő válaszol

Kérdésed van az X-Epil termékekkel kapcsolatban?
Szeretnél bővebb felvilágosítást kapni egyes termékeinkről?

A ’Szakértő válaszol’ oldal arra hivatott, hogy segítséget nyújtson, ezért szeretettel várjuk kérdéseid!
Miután megírtad kérdésed, add meg e-mail címed, keresztneved és életkorod, a mezők kitöltése kötelező. Mivel e-mail címed sehol nem kerül publikálásra, így gyakorlatilag anonim maradhatsz az oldal látogatói előtt és felteheted azon kérdéseid is, amikhez esetleg máshol eddig nem volt bátorságod.

Kérdésem beküldésével a lent megadott adataim kezeléséhez és közzétételéhez hozzájárulok, az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.

  Eddig megválaszolt kérdések

  A problémám a következő: korábban az epilátortól sebes lett a lábam, a szőrtüszők is begyulladtak. Az utóbbi időben csak gyantát használtam, igaz, nem szakember végezte a szőrtelenítést, de most még rosszabb a helyzet. Szoknyát sem tudok viselni. Annyira sok a gyulladt tüsző, a szőrszálak visszafelé növekednek és gyulladtak. Mi tévő legyek?

  beküldte: Letti életkor: 25

  Hetente kétszer radírozza le a bőrét. A gyanta hosszútávon mindenképpen csökkenteni fogja a bőr alá növést, de kombinálja a radírozással és akkor biztosan javulni fog. Mellette használjon gyulladáscsökkentő készítményt, pl. X-Epil SOS száőrbenövést megelőző folyadékot.

  Én egy 13 éves lány vagyok és nagyon zavar a lábamon növő szőr. Anyukám szerint még nem kellene hozzányúlni, a borotvától megerősödik, a gyantától meg begyulladhat. Ő a szőrtelenítő krémet vagy az epilátort javasolja, de majd csak 15-16 évesen. Azt is mondta, kérdezzek meg hozzáértő embert, például egy kozmetikust, hogy mit javasol.

  beküldte: Annamária életkor: 13

  A szőrtelenítő krém és a borotva között semmi különbség nincs, ugyanúgy a bőr felületéről távolítja el a szőrt csak más módszerrel. Az epilátornak és a gyantának hasonló hatása van. A különbség az, hogy az epilátortól gyakoribb a bőr alá növés vagyis a szőrtüszők gyulladása. Így hát én a gyantát javaslom.

  Mi a véleményük azokról a gyantapatronokról, amit mikróba vagy melegvízbe kell felmelegíteni és rákenni a görgetőfej segítségével a bőrre és papírcsíkokkal „letépni”? Ha jól láttam, ez a gyantapatron többféle összetevővel kapható. Szeretném otthon kipróbálni, hogy milyen. A borotvát már nem bírja a bőrőm. Ha kipöttyösödött bőrfelületre teszem rá, annak mi a következménye?

  beküldte: Katalin életkor: 37

  A patronos gyantát, ( gyantapatron ) amit írt, lábra vagy karra jól lehet használni, de fazonra, hónaljra nem ezt ajánljuk. A lábon lévő pöttyökre ráteheti, nem lesz baja, de utána EREDETI ALVEOLA ALOE-VERA-spray-vel fújd át a bőrt!

  Több mint 10 éve meleggyantával gyantáztatom az enyhén visszeres lábam kozmetikusnál, eddig nem volt problémám. Most vásároltam egy meleggyantázó készüléket és gyantázás után kék-lila foltos (véraláfutásos) lett a lábam. Mit csináltam rosszul?

  beküldte: Noémi életkor: 45

  Valószínűleg nem a viszerei miatt alakultak ki a foltok, hanem a lehúzás során nagyon megrántotta a bőrt és attól alakult ki a folt. Kissebb csíkkal próbálkozzon és a bőrt jól feszítse ki ott, ahol lehúzza a gyantát.

  Gyantázás után mindig ragacsos marad a lábam. Hogyan tudok ezen változtatni?

  beküldte: Erika életkor: 19

  Az X-epil gyantázás utáni lemosó olaj tökéletesen eltávolítja a gyantamaradékot, és hidratálja a bőrt.