×
X-Epil Terhességi Gyorsteszt Pen

X-Epil Terhességi Gyorsteszt Pen

Az X-Epil Terhességi Gyorsteszt Pen kizárólag in vitro diagnosztikai (IVD) célra használható, önellenorzésre alkalmas orvostechnikai eszköz.

Az X-Epil Terhességi Gyorsteszt Pen egy laikus felhasználók számára kifejlesztett önellenorzo vizeletteszt. A teszt kimutatja a humán koriongonadotropin (hCG) 25 mIU/ml feletti jelenlétét, mely a vizeletben is megtalálható már a terhesség nagyon korai szakaszában.

HOGYAN MUKÖDIK?

A hCG (humán coriogonadotropin) egy, a méhlepény által termelt glycoprotein hormon. A terhesség kezdetétol, a hCG szint koncentrációja a vizeletben és vérben gyorsan emelkedik, így kiváló indikátor a terhesség kimutatására. A fogamzás után 7-10 nappal a hCG koncentrációja eléri a 25 mIU/ml-es szintet, a nyolcadik és tizenegyedik héten pedig megközelítheti a 37.000 - 50.000 mIU/ml értéket. A vizeletminta a tesztcsík nedvszívó felületén keresztül, a menbránfelületen felszívódva éri el a tesztzónát. A tesztzónában színezett anti hCG antitestek megkötik a hCG molekulákat, egy elszínezodött antitest-antigén komplexet alkotva. A biokémiai reakció jól látható rózsaszín-piros csíkot hoz létre a Teszt Zónában (T), jelezve a pozitív eredményt. A Kontroll Zónában (C) található semleges összetevok a teszt megfelelo muködését jelzik, egy rózsaszín-piros csíkot hozva létre.

A TESZTKÉSZLET TARTALMA:

 • 1 db vizeletteszt 
 • Használati utasítás

MI MÁSRA VAN MÉG SZÜKSÉGE?
Időmérő eszközre (valamilyen óra)

ÓVINTÉZKEDÉSEK:

 1. Ez az eszköz csak külsoleg használandó. Ne nyelje le. 
 2. Használat után dobja el. A mintavevo eszköz csak egyszer használható. 
 3. Ne használja fel az eszközt a szavatossági ido lejárta után. 
 4. Ne használja az eszközt, ha a tasak sérült, vagy nincs megfeleloen lezárva. 
 5. A fóliacsomagolásban található páramentesíto tasak a csomagolás része, dobja ki, ne nyelje le! 6. Gyermekektol elzárva tartandó.

TÁROLÁS:

 • 4 - 25 °C között tárolja a lezárt tasakban a lejárati idoig. 
 • Ne tegye ki közvetlen napfénynek, nedvességnek, vagy honek.
 • Ne fagyassza le!
 • A tasakot közvetlenül a teszt megkezdése elott bontsa ki.

MIKOR VÉGEZZE EL A TESZTET?
A teszt elvégzéséhez célszeru a reggeli elso vizeletet használni, mert annak van a legmagasabb hCG koncentrációja. 

HOGYAN VÉGEZZE EL A TESZTET?

 1. A teszt megkezdéséhez nyissa ki a tasakot úgy, hogy felszakítja a bevágás mentén. Vegye ki a mintavevo eszközt a tasakból.
 2. ( XE9405 ) - esetében távolítsa el a kupakot
 3. A fogórésznél fogva tartsa a teszt nedvszívó részét lefelé a vizeletsugárba legalább 10 másodpercig, hogy az megfeleloen átnedvesedjen. Ügyeljen rá, hogy a vizelet ne érjen a nyíllal jelzett rész fölé (úgy is elvégezheti a tesztet, hogy egy tiszta edénybe gyujti a vizeletet és a nedvszívó rész feléig belemártja a eszközt legalább 10 másodpercig). 
 4.  Fektesse egy száraz tiszta felületre. 
 5.  Ezt követoen 3 perc elteltével olvassa le az eredményt. 10 percen túl az eredmény már nem leolvasható. 
 6.  A használt teszt megsemmisítését kérjük gondosan végezze, az esetleges fertozések elkerülése érdekében.

HOGYAN OLVASSA LE AZ EREDMÉNYT?

 • Negatív (nem terhes):
  Csak egy színes vonal jelenik meg a Kontroll Zónában (C). A Teszt Zónában (T) nincs látható vonal. Ez azt jelzi, hogy nincs kimutatható terhesség.
 • Pozitív (terhes):
  Jól kiveheto vonalak jelennek meg mind a Kontroll (C ), mind a Teszt (T) Zónákban. Ez azt jelzi, hogy Ön terhes. A tesztvonalak színerossége eltéro lehet, mivel a terhesség különbözo szakaszaiban eltéro a hCG hormon koncentrációja.
 • Érvénytelen:
  Nincs egyáltalán látható vonal, vagy csak a Teszt Zónában (T) látható vonal, a Kontroll Zónában (C) nem. Ismételje meg az önellenorzést egy új X-Epil terhességi gyorsteszttel.

Megjegyzés: ha gyenge a vonal színe a Teszt Zónában (T), javasolt a teszt újbóli elvégzése 48 órán belül.MIT TEGYEN, HA MEGTUDTA AZ EREDMÉNYT?

Ha az eredmény pozitív: (két vonal)
Lépjen kapcsolatba az orvosával, aki meg fogja erosíteni a terhességét, miután az összes klinikai és laborvizsgálat eredményét kiértékelte. Bizonyos körülmények között a teszt hamis pozitív eredményt is mutathat. Az orvosa a terhességével kapcsolatban további információkkal és tanácsokkal fogja Önt ellátni. Lásd még a „Korlátozások“ részben.

Ha az eredmény negatív: (egy vonal a Kontroll Zónában (C))
Ha oka van azt feltételezni, hogy Ön terhes (pl. késik a menstruációja) pár nap múlva megismételheti a tesztet egy másik X-Epil terhességi gyorsteszttel. Ha még akkor is negatív, lépjen kapcsolatba az orvosával. Lásd még a “Korlátozások” részben.

KORLÁTOZÁSOK:

 • Mint bármely más diagnosztikai eljárás esetében, egy terhesség megerosítése is csak orvos által történhet, miután kiértékelte az összes klinikai és laborvizsgálat eredményét. 
 • Ha egy vizeletminta túl híg, elképzelheto, hogy nem tartalmaz kimutatható mennyiségben hCG-t. Ha a továbbiakban is fennáll a terhesség gyanúja, 48 óra elteltével újabb mintával ismételje meg a tesztet. 
 • A terhesség nagyon korai szakaszában az alacsony hCG koncentráció negatív eredményt mutathat. Ebben az esetben legalább 48 óra elteltével egy újabb mintával ismételje meg a tesztet. 
 • Emelkedett hCG szintet a terhességen kívül egyéb körülmények is okozhatnak, mint például hCG tartalmú gyógyszerek, táplálékkiegészítok, stb. Ezért a hCG jelenléte a vizeletmintában nem használható fel a terhesség diagnosztizálására, hacsak az egyéb körülményeket már kizárták. 
 • Egy normális terhességet nem lehet megkülönböztetni egy méhen kívüli terhességtol pusztán a hCG szintek alapján. Továbbá, a spontán vetélés is megzavarhatja az eredmények kiértékelését. 
 • A hCG-n alapuló meddoségi kezelések hamis eredményt adhatnak. Lépjen kapcsolatba az orvosával.

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK:
Negatív eredmény várható egészséges, nem terhes noknél. Bár a terhesség korai szakaszában lévo noknél a hCG szintek eltéroek. Az X‘EPIL TERHESSÉGI GYORSTESZT PEN képes a terhességet már az elso kimaradt menstruációt követo elso napon kimutatni.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK:

 • Honnan tudhatom, hogy jól csináltam-e meg a tesztet?
  A Kontroll Zónában (C) megjeleno szines csík azt mutatja, hogy Ön pontosan követte a használati utasításban leírtakat és elegendo mennyiségu vizelet jutott a nedvszívó rétegre. 

 • Számít-e a tesztcsíkon megjeleno vonalak színárnyalata?
  Nem! A csíkok színének különbözosége nem befojásolja a teszt eredményét. 

 • Egy rózsaszín háttérszín és függoleges csíkozás jelent meg a kiértékelés helyén a teszt során. Ez számít? 
  Nem. Minden vizeletminta különbözo a kémiai összetételében, csakúgy, mint a levego páratartalma abban a helyiségben, ahol a tesztet végrehajtják. A ‡zikai feltételek ilyen változása okozhatja a függoleges csíkozást és / vagy a rózsaszín háttérszínt, de ezek nem befolyásolják a teszt eredményét. Amíg a Kontroll vonal megjelenik 5 percen belül, addig a teszt megfeleloen muködik.

TARTSA SZÁRAZ HELYEN ÉS NAPFÉNYTOL TÁVOL. 

X

Iratkozz fel az exkluzív ajánlatokra!

Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

Melyik szőrtelenítő terméket válasszam?

Mutasd a hozzám illő terméket
© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK