Így borotváld le profin a hónaljad!

Share this post

Így borotváld le profin a hónaljad!

Kis terület lévén szinte semmiségnek tűnhet a hónaljunk borotválása – éppen ezért talán nem is gondolnád, hogy bizonyos ezt is lehet rosszul csinálni! A hónaljunk kifejezetten érzékeny lehet az irritációra, a szőrbenövésre és a gyulladásokra. Most eláruljuk, hogyan szőrtelenítsd úgy, hogy mindezeket elkerüld!

Hidratáld és tisztítsd meg a bőröd

Csábító lehet gyorsan, víz és mindenféle előkészület nélkül gyorsan „nekiesni” a hónaljunknak a terület kis mérete miatt. A védelem érdekében azonban azt javasoljuk, hogy mindenképp áztasd néhány percet a zuhany alatt vagy a kádban borotválkozás előtt, hogy segítsd a szőr könnyebb eltávolítását.

A terület megmosása elősegíti azt is, hogy ne maradjon ott dezodor és izzadtság-maradvány, amelyek eltömíthetik a borotva pengéjét és apróbb vágások esetén a fertőzésveszélyt is növelhetik.

Ne használj tompa pengéjű borotvát

Ha úgy érzed, hogy a borotvád pengéje már húzza szőrt vagy durva érzetet kelt a bőrödön, itt az ideje lecserélni, ha szeretnéd elkerülni az irritációt.

Használj borotvahabot

Emlékezz rá, hogy a hónalj érzékeny terület: a borotvahab/gél használata segít, hogy a borotva könnyebben csússzon, így megelőzhetők a kellemetlenségek.

Borotváld minden irányban

A hónaljszőr minden irányban nő, a legjobb eredmény érdekében így azt javasoljuk, hogy emeld a karod a fejed fölé, majd gyengéd mozdulatokkal fel-le és jobbra-balra is húzd át a borotvádat.

Nyugtasd a bőrt

Ha végeztél a szőr eltávolításával, fontos, hogy tartsd a bőrt hidratáltan és használj olyan anyagokat, amik megnyugtatják azt. Miután gyengéden szárazra törölted, próbáld ki például az X-Epil nyugtató géljét.

Várj a dezodor előtt

Ha közvetlenül szőrtelenítés után használsz dezodort, némi kellemetlen érzést tapasztalhatsz. Ha van rá lehetőséged, javasoljuk, hogy várj egy kicsit az izzadásgátlás előtt.

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted az X-Epil termékek teljes választékát!