Szőrtelenítési tévhitek

Share this post

Szőrtelenítési tévhitek

A szőrtelenítés minden nő számára központi kérdés, egyre több módszer és eszköz között válogathatunk, ennek ellenére még mindig nagyon sok tévhit kering a témával kapcsolatban. Ma ezek közül szeretnénk eloszlatni néhányat!

Borotválás után több szőszál nő vissza

Ez az egyik legelterjedtebb tévhit a borotválással kapcsolatban, azonban mindenkit megnyugtatunk: nincs valóságtartalma. Adott számú szőrtüszővel rendelkezünk, így a borotválástól biztosan nem lesz több szőrszálunk. A szőrszálak végei elvékonyodnak, világosabb színűek, a borotva pedig kettévágja azokat és így szőrtelenítés után már sötétebb, vastagabb végük lesz a szőrszálaknak – innen ered ez a tévhit.

Végleges szőrtelenítéssel örökre megszabadulhatok a szőrszálaktól

Végleges szőrtelenítési módszer nincs, a lézeres és villanófényes technikákkal csak néhány évre mondhatunk búcsút a szőrszálaknak, ezután újra meg kell ismételni a kezelés sorozatot.

Szőrbenövés csak ritkán fordul elő

Amennyiben megfelelően végezzük a szőrtelenítési folyamatot (pl. gyantázásnál szőrnövekedési iránnyal ellentétesen húzzuk le a papírt) csökkenthetjük a szőrbenövés kockázatát, azonban sajnos ez általában inkább genetikai kérdés.

A gyantázás elviselhetetlen fájdalommal jár

Sokan éppen emiatt félnek kipróbálni a gyantát, tény, hogy ez a módszer talán az egyik legkellemetlenebb és az első néhány alkalom fájdalmas lehet, utána viszont hozzá lehet szokni. Akik azonban alacsony fájdalomküszöbbel rendelkeznek, inkább válasszanak más módszert.

Az epilátor kevésbé fáj mint a gyanta

Ez az állítás sem igaz, az epilátor ugyanúgy gyökerestül távolítja el a szőrszálakat mint a gyanta, így nem kevésbé fájdalmas. Ma már léteznek hűtőpatronnal ellátott vagy hideg víz alatt is használható epilátorok, melyek akár duplafejes változatban is elérhetőek, és használatukkal elviselhetőbbé tehető a folyamat.