A szőrtelenítés utáni bőrápolásról

Share this post

A szőrtelenítés utáni bőrápolásról

Akármelyik szőrtelenítési módot is választjuk, a bőrt mindenképpen megviseli a nem kívánatos szőrszálak eltávolítása. Nagyon fontos, hogy ilyenkor nyugtató, regeneráló készítményekkel ápoljuk a bőrt. Alábbi írásunkban hasznos tippekkel látunk el bőröd megóvása érdekében.

Amennyiben borotvát használunk, az éles penge nem csak a szőrt, de a bőr felső rétegét is eltávolítja. Egy Aloe Vera tartalmú készítménnyel regenerálhatjuk a bőrfelszínt és a kipirosodást is.
Bőrnyugtatásra remek választás az Eredeti Aloe Vera Spray» vagy az Eredeti Aloe Vera gél». Mindkét termék 100%-ban stabilizált Aloe Vera lével készült, mely savas kémhatásának köszönhetően rendkívüli bőrnyugtató és bőrregeneráló tulajdonságokkal rendelkezik.

+1TIPP:
Ha hűtőben tároljuk a krémet, akkor hűsítő hatását is élvezhetjük.

Gyantázás után ápoló olaj (pl. X-Epil Gyantázás utáni lemosó olaj») segítségével óvatosan távolítsuk el a gyanta maradékát, ügyelve arra, hogy az igénybevett bőrt ne irritáljuk dörzsöléssel. Egy Aloe Vera tartalmú készítmény mind gyantázás, mind epilálás után hasznos lehet. Az Aloe Vera-n kívül a teafaolajos készítmények is hasznosak lehetnek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásuk miatt, illetve a kamillateás borogatás is nyugtató hatású. Különböző természetes olajokkal is bekenhetjük ilyenkor a bőrünket, a kókuszolaj vagy sheavaj is kitűnú hidratálók, emellett bőrregeneráló hatásuk is van.

Ilyenkor nyáron arra is ügyeljünk, hogy a szőrtelenítést esténként végezzük és lehetőleg másnap is kerüljük a közvetlen napsugárzást. Az érzékeny bőr csúnyán leéghet, extrémebb esetekben pedig hegesedéssel is számolnunk kell. Ilyenkor válasszunk világos színű, lenge anyagból készült hosszú ruhákat.

A szőrbenövés elkerülése

Egy benőtt szőrszál nem szép látvány, ráadásul a begyulladt terület komoly fájdalmat tud okozni. Ha már megtörtént a baj, először próbáljuk meg egy erős bőrradírral/szivaccsal a felszínre hozni a bőr alatti szálakat, ha ez nem segít, akkor forduljunk kozmetikushoz. A benőtt szőrt semmiképpen ne kezdjük el otthon tűvel szurkálni, mert komoly fertőzéseket okozhatunk vele, azonban figyelmen kívül se hagyjuk, mert maradandó nyomai keletkezhetnek.

A szőrszálak benövése általában az arra hajlamosaknál jelentkezik, de sokszor a nem megfelelő szőrtelenítési technika az oka (pl. a gyanta rossz irányban történő felvitele/lehúzása). A benövés megelőzésére használjunk speciális szőrbenövés-gátló krémeket, illetve rendszeresen radírozzuk az érintett bőrfelületeket – ezzel máris sokat tettünk a kellemetlenségek elkerüléséért. Akinek egyik módszer sem válik be, annak érdemes elgondolkodni a tartós szőrtelenítési módszereken: a lézeres vagy villanófényes technikákkal tartósan megelőzhető a probléma.